The Work - Byron Katie

  • Bevrijding van beperkende gedachten.
  • Wie zou je zijn zonder je verhaal?


Moving-into-Silence Meditatiedag Wie zouden we zijn zonder onze beperkende gedachten?

The Work van Byron Katie zou je “praktische spiritualiteit” kunnen noemen. Een instrument om jezelf te bevrijden van dat wat je beperkt en waardoor je niet de vrijheid ervaart die je natuur is. Uitgangspunt is dat alle pijn, al het lijden, de frustratie, het ronddraaien in vicieuze cirkels, kortom alle beperking die je onder-vindt, haar oorzaak heeft in het feit dat je functioneert vanuit conditioneringen, aannames, verlangens, angsten… kortom gedachten(-constructen) die in de ondergrond als een soort computerprogramma je leven aansturen. In The Work worden ze ook het "verhaal" genoemd (bijvoorbeeld "de wereld is vijandig" - "ik ben niet goed genoeg" - 'ik doe iets verkeerd"  -  "er is iets mis met mij").

Moving-into-Silence Meditatiedag Bevrijding van beperkende gedachten.
De bevrijdende werking van The Work gaat niet over het elimineren of anderszins “niet meer hebben” van bepaalde gedachten. De bevrijding zit hem in het feit dat als - door grondig zelfonderzoek - de grond onder een beperkend geloofssysteem wegvalt, het geen grip meer op je heeft. Het bepaalt je niet meer. Er is dan direct een opening van mind. En open mind…open hart.

Lees de basisboeken The Work, van Byron Katie voor meer informatie over methodiek en achtergrond: "Vier vragen die je leven veranderen" en "Ik heb je liefde nodig, is dat waar?"Of lees de informatie over The Work op deze site in de bijlage "Bevrijding van beperkende gedachten" in het Vedanta werkboek 

Citaten Byron Katie (The Work) klik hier